SYSTEMA HEALTH
Breathing - Massage - Stretching - Conditioning  

"Een lichaam zonder spanning of angst maakt geen fouten en zal je nooit teleurstellen. Dit is een lichaam dat je nodig hebt om confrontaties te overleven, uit te blinken in sport en een lonend leven te leiden."
 


Een eeuwen oude gezond- en welzijn trainingsmethode gebaseerd op holistische principes waar de focus ligt op het herstellende en helende vermogen van de mens te stimuleren. 

Systema gelooft in het lichaam- en geest sterk te houden en ziekten te voorkomen in plaats van het te behandelen waneer het zich gemanifesteerd heeft. Veel van het succes hangt af van het hoog houden van het energieniveau van de persoon. Het focust op het verhogen van de vitale energie door het lichaam en psyche sterker te maken door oa.  koud water, vasten om het lichaam van binnenuit te reinigen, goed te leren ademen, natuurlijk te bewegen en alles als een positieve interactie te ervaren.

Zowel de filosofie van Systema Martial Arts als Systema Health weerspiegelen en ondersteunen elkaar. Wanneer ze samen worden gebruikt, zijn we een perfect voorbeeld van synergie - ze combineren om ene resultaat te produceren dat veel groter is dan afzonderlijk van elkaar. 

De oefeningen en drills van dit systeem zijn op zich simpel in structuur en voorkomen. De voordelen komen als je je lichaam, geest en emoties begint te begrijpen onder extreme stress en druk. In dit systeem accepteren we dat de realiteit van het leven hard kan zijn.

Sommige geloven dat ze in een mindfullness en perfect gebalanceerde staat van "zijn" kunnen zijn in een stille comfortabele kamer met juiste kleuren en achtergond muziek. Maar is dit dan ook haalbaar als er sprake is van extreme stress? Hoe verhoudt deze manier van trainen zich met frustraties in relatie, werk etc? blessures en uitputting? of zelf fysieke- en psychologische confrontaties?

Niemand wilt lijden, maar een mate gecontroleerde stress in training kan ons veel leren. Systema stimuleert veilig deze extreme stress van het leven, waardoor we het kunnen ontmoeten en overwinnen onder beheersbare omstandigheden, en daarmee ons voorbereidt op de onvermijdelijke stressvolle ontmoetingen van ons alledaagse leven. 

 Systema Amsterdam biedt de volgende mogelijkheden om Systema Health in je leven te brengen:

Reguliere training
Systema Martial Art en/ of Systema Health

 

Niet Reguliere training/ seminar/ private
Combative Body Massage, Systema Breathing, Stretching & Conditioning, Pravilo and Spartan Spa Amsterdam. 

 

SYSTEMA BREATHING 
Ademhaling is meer dan een mechanisch proces, meer dan alleen maar je longen vullen en weer uitademen. Ademhaling is een gecompliceerd chemisch proces dat betrekking heeft op elke cel in ons lichaam, met elke ademhaling dat we nemen.

Terwijl we trainen in Systema Breathing, beginnen we de waarheid dat de adem het belangrijkste fysiologische proces van het lichaam is. De adem verbindt het ademhalingssysteem met de andere belangrijke fysiologische systemen (Bloedsomloop, Spieren - en Skelet, Zenuwstelsel, Hormoonhuishouding, Spijsvertering en Genitiale- en Urinewegen).
Je ademhaling stopt letterlijk niet bij je longen! Waneer je dat "eenvoudige" idee begrijpt en begint te voelen, heb je je eerste grote stap gezet. De inademing gaat door in alle weefselen en de uitademing verdrijft afval van alle systemen. 

Systema Breathing is toegankelijk voor iedereen ongeacht niveau, kennis en fitheid. Mensen met blessures of andere uitdagingen to extreem geoefende atleten hebben er erg veel baat bij. De oefeningen en drills zijn zeer divers en van fysiek en psychologisch zeer makkelijk/ comfortabel tot zeer zwaar/ stressvol. Ondanks de groepslessen is elke oefening en drill op jouw eigen persoonlijke niveau. 

Dagen - tijdens systema health & systema martial art, privates, specials en spartan spa amsterdam


COMBATIVE MASSAGE 
Systema is een levensstijl dat is gefocust om spanning en stress te verwijderen in alle aspecten van onze leven, activiteiten en acties. Naast dat het een Martial Art is het ook een zeer compleet Health Art. Een trainingsvorm/ systeem wat is ontstaan vanuit eeuwen jaren oorlogsvoering in de meest verschrikkelijke omstandigheden en de impact wat dit heeft op de mens zelf.  Het systeem is ontwikkeld om fysiek, geestelijke, emotionele en psychologische niveaus om te genezen en te herstellen na zeer stressvolle en zelfs levensbedreigende situaties. En onderdeel hiervan is de Combative Body Massage maar er zijn tal van massage die ons systeem rijk is.

Vergeleken met de gangbare passief ontvangen van een masseur, wordt de Combative Body Massage in de geest van actie, training, confrontaties, vechtkunsten - en sporten gedaan. Tapping, Stoten, Duwen, op elkaar staan, intensiteit van ademhaling, pijn, emoties, balans, spanning en ontspanning er wordt niets overgeslagen. Al deze massage technieken worden met constructieve energie en bewustzijn, en hierdoor zeer nuttig voor de gever als de ontvanger. Elke massage is anders en altijd omdat deze altijd wordt aangepast aan de persoonlijke behoefte. 

De Combative Body Massage zorgt ervoor dat je een betere vechter, sporter en mens wordt. Een mens die meer ontspanner is en zich meer bewust is van zijn of haar eigen fysieke parameters en ook de mensen waar mee je in contact komt in training, conflict en gewoon dagelijks leven. 

Deze massagevorm wordt in elke reguliere training bij elkaar geven maar is ook los te boeken als behandeling. Bij een losse behandeling kan er goed, lang en diep met de persoon gewerkt worden met een diepe staat van ontspannenheid en bewustzijn als eindresultaat. 

Dagen - tijdens systema health & systema martial art, privates, specials en spartan spa amsterdam


STRETCHING & CONDITIONING
Beweging is ook erg belangrijk voor de gezondheid. Gebrek aan beweging leidt tot atrofie van spierweefsel, gewrichtsstijfheid, vertraging van de stofwisseling, mentale en fysieke stagnatie en snelle veroudering. In shot, moet je bewegen en je lichaam oefenen om gezond te blijven.

Er is een groot verschil tussen de oefeningen die je doet in trainingen voor systemen en andere trainingsprogramma's. In bodybuilding, bijvoorbeeld, werkt u spiergroepen afzonderlijk. Het pompen van een bisep zal bijvoorbeeld de bloedtoevoer naar het bicep gebied verbeteren. Op andere gebieden zal weinig verbetering worden waargenomen.

Systema laat je het lichaam als geheel gebruiken. De spieren worden niet groep voor groep bewerkt. Op deze manier verbetert je bloedsomloop gelijkmatig. Alle lichaamsdelen werken samen, niet afzonderlijk.

Bij traditionele oefeningen wordt over het algemeen de spierbuik, of het vlezige deel van de spier, bewerkt. In Systema staan de pezen en de aanhechtingen centraal. Als gevolg hiervan voeg je geen massa toe zoals de gewichtheffer, maar houd je spieren soepeler en vermijd je stijfheid. Spieren zijn meer klaar om te handelen zonder warming-up als zich een plotselinge traktatie voordoet.

Gewrichten en spieren zijn ook verbonden met de inwendige lichaamsorganen via het systeem van zenuwen en energiekanalen van het lichaam. De multidirectionele bewegingen van Systema helpen de energiestroom door deze kanalen te verbeteren. De elliptische bewegingen helpen ook bij het versterken van beschermende energievelden die lichaamsdelen tegen letsel beschermen.

Dagen - tijdens systema health & systema martial art, privates, specials en spartan spa amsterdam

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram