COMBAT SKILL - STRONG SPIRIT - HEALTHY BODY

Systema Russian Martial Art 

KEN JEZELF
Systema heeft een andere naam "poznai sebia" of "Know Yourself".  Wat betekent het echt om jezelf te begrijpen? Het is niet alleen om te weten wat je sterke en zwakke punten zijn, dat is goed maar tamelijk oppervlakkig. 

Training in Systema is een van de zekere manieren om de volledige omvang van onze beperkingen te zien - om te zien hoe trots en zwak we echt zijn. Systema stelt ons in staat de ware kracht van geest te verkrijgen die voortkomt uit nederigheid en duidelijkheid bij het zien van het doel van ons leven.

 

HET LICHAAM LEREN OM TE DENKEN
Wanneer het fysiek contact begint, moet vechten volledig spontaan en natuurlijk zijn. Het is onmogelijk om vooraf technieken voor te bereiden op alle mogelijke situaties in een gevecht, maar het is mogelijk om het lichaam te leren 'denken'.

 Met "denken" bedoelen we het lichaam op natuurlijke wijze de oplossing voor elke onverwachte situatie te laten vinden. Daarom moet je tijdens trainingssessies nooit vooraf afspraken maken met je partner.

Alle bewegingen moeten dynamisch en multifunctioneel zijn. Je moet nooit alleen bewegen omwille van het verplaatsen. En bij elke beweging moet het hele lichaam worden waargenomen en gebruikt als een compleet systeem.


BELANGRIJK OM TE WETEN
Dat een conflict situatie altijd verschillend is en overal kan plaats vinden op elk moment. Ook wanneer het je niet uitkomt, met je familie bent, ziek of gewond bent, misschien te veel gedronken hebt of geïrriteerd bent, Het kan plaats vinden terwijl je zit of wordt vastgehouden, in een menigte of juist dat je helemaal alleen bent tegen meerdere. De ondergrond glad is of onstabiel is, de situaties zijn oneindig en toch dien je jezelf hierop voor te bereiden. 

Systema haakt hierop in en kan je daarom ook niet als sport beschouwen. Het doel van het trainen is om te overleven in extreme en onvoorspelbare situaties .  Daarom is het effectiever om bewust te worden van jouw eigen natuurlijke bewegingen en ze te begrijpen en te gebruiken als basis om je lichaam leren te denken. 

Omdat we in training aanvallen niet vooraf bespreken of herhalen en veel met fysieke beperkingen leren omgaan, wordt het al snel onbelangrijk wat voor soort aanval of situatie we tijdens de training worden geconfronteerd. Dit heeft directe en effectieve toepasbaarheid in de echte wereld. 


REALISTISCH TRAINEN
Realistisch trainen - Zolang de individu het goed en veilig kan toepassen, hoe realistischer de training, hoe beter de training. Staand en/ of vanaf de grond vechten, groepsaanvallen, vechten met of tegen wapens zijn allen een kunst op zichzelf. Ze vereisen realisme voor een goede fysieke, psychologische en tactische training en voorbereiding. 

Angst en pijnbeheersing - Het is belangrijk om te leren welke angsten er in ons zitten en hoe we deze kunnen temperen en leren te gebruiken als bron van kracht. Pijn is hiervoor een belangrijk middel en dit soort training is een levensreddende skill om te hebben. Als je niet met echte pijn en angst overweg weet te gaan en je wordt hiermee geconfronteerd kan je alle kennis, techieken en tactische kennis uit het raam gooien want je zal het niet kunnen toepassen omdat bevangen bent van angst. 

Contact is belangrijk - Contact is een noodzaak. Alleen door geraakt te worden en wat pijn te ervaren, zul je de aard van de pijn leren, hoe je erop kunt reageren en hoe je het beste kunt omgaan met de angst hiervoor. Natuurlijk proberen we niemand te verwonden, maar we moeten wat pijn veroorzaken. De diepte van het contact is belangrijk om te weten, hoe ermee om te gaan en te geven voor gebruik van zelfverdediging of zelf om mensen te helen van angsten.. Dit is een van de redenen waarom er in Systema geen bescherming wordt gebruikt. We willen weten wat de reactie en gevold is van ons werk. 

Bouwers van zelfvertrouwen - Creatieve oplossingen vinden tijdens sparren en andere trainingsvormer met fysieke handicaps/ beperkingen zijn erg goede bouwers van zelfvertrouwen. Bv werken met één of beide armen vast gebonden, blinddoek, werken vanuit een liggende of zittende positie Ook zeer langzamen gecontroleerde squats, sit-ups, leg-raise en push-ups zijn goed voor het opbouwen van zelfvertrouwen en het vinden van je ware kracht. Door met jezelf het gevecht aan te gaan kun je snel karakter, kracht en zelfvertrouwen aan he persoonlijkheid toe voegen.

Ontspanning oefeningen - Hoewel het lijkt alsof ontspannen het laatste wat je in een gevecht zou willen doen, moet je wel in staat zijn om effectief met spanning komt weten gaan en deze spanning te erkennen om effectief te zijn. Als je niet weet hoe je moet ontspannen, weet je niet wat echte spanning is. Je moet natuurlijk en ontspannen zijn terwijl je beweegt en alleen de benodigde energie leveren die voor een bepaalde actie wordt gevraagd. Heftig vertoon van kracht en kunde beroven je van skill, energie en uithoudingsvermogen. Hierdoor heb je geen reserves voor de situatie en verantwoordelijkheden waarmee je na een gevecht mogelijk te maken krijgt, Je kunt de strijd winnen maar uiteindelijk de oorlog verliezen omdat je jezelf onnodig hebt uitgegeven.


DE DIEPTE VAN SYSTEMA

 

BOEK EEN PROEFLES

 

 

SYSTEMA
maandag 19:30 - 21:00
woensdag 19:30 - 21:00
donderdag 19:30 - 21:00
vrijdag 10:00 - 11:30
zondag 10:00 - 11:30


 

 

PERSONAL TRAINING
Op dit moment beschikken we nog niet over een online reservering module. Stuur ons een mail met een aantal dagen en tijdstippen dat het schikt of bel voor het maken van een afspraak. +31620444485

 

 

PRAVILO EN WARRIOR MASSAGE
Op dit moment beschikken we nog niet over een online reservering module. Stuur ons een mail met een aantal dagen en tijdstippen dat het schikt of bel voor het maken van een afspraak. +31620444485 

 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram