Patrick van het Nederend Systema Amsterdam

HOOFD INSTRUCTEUR 

Patrick van het Nederend is oprichter en hoofdinstructeur van Systema Amsterdam & Combat & Health Academy Amsterdam.

Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in diverse vechtsporten- en kunsten (oa. jiu jitsu, kickboksen en aikido) en heeft naast deze kennis ook praktijk ervaring met geweld, agressie en alles wat erbij hoort door professie en het leven zelf.

Om zich te blijven ontwikkelen en up- to date te blijven bezoekt Patrick meerdere malen per jaar Vladimir Vasiliev, Adam & Brendon Zettler (Toronto Systema HQ) en Emmanuel Manolakakis (Fight Club Toronto) in Toronto voor training, seminars en masterclasses. 

Buiten deze studie trips om volgt hij jaarlijks vele seminars en masterclasses binnen europa van oa. Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Kwan Lee, Adam & Brendon Zettler, Martin Wheeler en Josafath Herrera.

Naast het verzorgen van de reguliere trainingen en seminars in binnen- en buitenland traint en coacht hij particulieren, bedrijven en instanties op gebied van weerbaarheid, agressie, stress en angst regulatie. Is bekend met politie -en justitie wereld en traint regelmatig samen met deze beroepsgroepen doormiddel training. 


"Join Patrick van het Nederend an experienced instructor for regular classes and seminars" 

- Vladimir Vasiliev (Systema Toronto HQ)


"This is a great group led by a solid and cool instructor" 

- Kwan Lee (Senior Instructor/ Systema Seattle)


"Great skillful instructors and a great atmosphere. By far the best Systema in Amsterdam

- Koen Vandersteene (Systema Belgium HQ)