SYSTEMA MARTIAL ART

SYSTEMA MARTIAL ART

Er zijn geen wedstrijden of competitie in Systema. Het idee is om te overleven of te overwinnen. Het is niet nodig om iemand te verslaan want wat betekend dit nu eigenlijk echt?! Geweld voor een Systema-beoefenaar is geen bewijsgrond, het is gewoon een taak of een noodzaak wat moet gebeuren als de tijd komt. In feite heeft Systema heel weinig te maken met andere mensen of hun perceptie van jou. Systema is een studie van jezelf.

Subtiel, pragmatisch en compromisloos, Systema bestrijkt alle aspecten van gevechtstraining van hand tot hand tot verdediging tegen wapens in alle soorten omgevingen. Zonder vorm of kata om te onthouden, geen technieken, geen rangen, geen vooraf bepaalde kaders om zich aan te houden, gewoon natuurlijke beweging die je een levenslang kunt oefenen. Resulterend in de ontwikkeling van een diep begrip van de menselijke natuur, is Systema echt een unieke en grenzeloze kunst.

Het lichaam moet vrij van spanning zijn, vol van uithoudingsvermogen, flexibiliteit, moeiteloze beweging en explosief potentieel. De geest of psychologische toestand moet kalm zijn, vrij van woede, irritatie, angst, zelfmedelijden, waanideeën en trots. De vechtvaardigheden omvat bewegingen die krachtig en precies zijn, direct en economisch, spontaan, subtiel en divers, de handtekening van een echte professional.

Het belangrijkste principe van de Russische Systema is niet-vernietiging. Het doel is om ervoor te zorgen dat je training en je houding geen schade toebrengen aan het lichaam of de psyche van jou of je partners. Systema is ontworpen om lichaam en psyche te versterken.

VROUWEN IN SYSTEMA

VROUWEN IN SYSTEMA

Systema is uitermate geschikt voor vrouwen omdat het niet afhankelijk is van kracht, zwaarte en snelheid. Systema leert je niet de beste en gevreesde vechter te zijn, het leert je om voor jezelf en andere te zorgen in wat voor situatie dan ook. In training leer omgaan en overkomen van angst, pijn, ontwikkelen van mobiliteit, timing, afstand, ontsnappen, spanning voelen -en herkennen en dit tot je voordeel laten werken.

Psychologisch klaar zijn en weten wie je echt bent, is veel meer waard in de praktijk dan technisch/ theoretisch klaar zijn.

In Systema wordt er gemixt getraind. Heel simpel, als je jezelf wilt verdedigingen wil je trainen met zoveel mogelijk verschillende en type mensen (dus ook mannen) en de daarbij horende kwaliteiten en beperkingen.

De Systema principes zijn niet beperkt tot fysiek gevaar, geweld of ongelukken. Ze kunnen worden toegepast tijdens elke uitdagende situatie zoals migraine, blessures of andere beperkingen. Zelfs vrouwen (en ook mannen) die niet persé bezorgt zijn of niet geïnteresseerd zijn in zelfverdediging kunnen enorm profiteren van Systema training voor welzijn, gezondheid maar ook het overwinnen van de fysieke - en mentale uitdagingen wat het leven ons geeft.

WAT TE VERWACHTEN IN SYSTEMA MARTIAL ART TRAINING 

 

Hand-to-hand gevecht

Hand-to-hand gevecht

SYSTEMA HAND-TO-HAND training onthult de ware manier van zelfverdediging. Experts noemen het de belangrijkste bijdrage aan de wereldwijde beweging van het leven en gevechtstraining.

Onze zeer ervaren instructeurs bieden geweldige kennis en kunde op het gebied van SYSTEMA - het vechtsysteem van de oude Russische krijgers.

Je bestudeert alle aspecten van ongewapend man-tegen-man gevechten, waaronder een groot aantal fascinerende oefeningen en ideeën, manieren om uithoudingsvermogen, sensitiviteit en kracht te verbeteren. Uniek gebruik van het lichaam voor verdediging, aanvallen en totale controle te krijgen over elke soort aanval met nadruk op ademhaling, continuïteit, economisch- en onvoorspelbare bewegingen.

Grond vechten

Grond vechten

Je bestudeert alle aspecten van ongewapend man-tegen-man gevechten, waaronder een groot aantal fascinerende oefeningen en ideeën, manieren om uithoudingsvermogen, sensitiviteit en kracht te verbeteren. Uniek gebruik van het lichaam voor verdediging, aanvallen en totale controle te krijgen over elke soort aanval met nadruk op ademhaling, continuïteit, economisch- en onvoorspelbare bewegingen.

Leer hoe je ongewapend vanaf de grond kunt vechten tegen één of meer tegenstanders die je proberen te grijpen, wurgen, schoppen en slaan, steken je met messen, je ledematen immobiliseren, en elke andere vormen van aanvallen.

Leer de tactieken om ademhaling te ontwikkelen, blessures te voorkomen, je lichaam te optimaliseren en je psyche te versterken. Van basisvorm en bewegingen tot de uitzonderlijke dynamische free-flow oefeningen, ontgrendel je ultieme potentieel en bevrijd jezelf van de ergste tegenstanders - angst en spanning.

Omgaan met wapens

Omgaan met wapens

Uniek gebruik en verdediging tegen een mes, stok of een pistool.

Leer volledige controle te krijgen over één of meerdere gewapende aanvallers. Beheers de fundamentele en geavanceerde tactieken terwijl je zelf met lege handen of gewapend bent. Ontdek de ongelooflijke manieren om gewone voorwerpen in uw omgeving om te zetten in zeer effectieve hulpmiddelen voor bescherming.

Leer niet alleen gevaarlijke wapens te veroveren, maar een nog grotere bedreigingen: je eigen stijfheid, kwetsbaarheid en vrijheid

Warm-up oefeningen

Warm-up oefeningen

Gespecialiseerde militaire oefeningen stellen je in staat om in een paar minuten een volledige fysieke warming-up en energiebalans te bereiken. Deze oefeningen, die eerder alleen bekend waren bij Russische geheime groepen, geven u niet alleen kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen, maar ook een hoog niveau van bewustzijn en vertrouwen.

Gecombineerd met unieke Systema Breathing vormen deze oefeningen de ware basis voor elke fysieke activiteit in je leven.

Ademen & Conditionering

Ademen & Conditionering

Verbeter uw gezondheid, conditie en verwijder stress door unieke statische en dynamische Systema-oefeingen. Er is geen eerdere ervaring of fitnessniveau verreist, dit is hoe u fysiek en psychologisch in vorm komt. Individuele trainingsproces voor elke deelnemer of basis van zijn/ haar vaardigheden en doelen. Ideaal voor atleten die hun prestaties willen verbeteren, voor professionals in risicovolle beroepen en voor elk persoon.

Systema Amsterdam Russian Martial Art