COMBAT SKILL - STRONG SPIRIT - HEALTHY BODY

Systema Amsterdam is opgericht in 2013 door Patrick van het Nederend en is één van de weinige officiële scholen in Nederland erkend door Vladimir Vasiliev (Systema HQ Toronto) en Mikhail Ryabko (Systema HQ Moscow) . 

Sinds 2017 zijn wij een full-time non-profit Systema school met onze eigen locatie de Combat & Heath Academy Amsterdam waar we 6 dagen per week trainen, geregeld specials en seminars organiseren en het geven van personal training- en massages.

Wij onderhouden een hechte band en vriendschap met Systema Moscow HQ en Systema Toronto HQ en hun seniors instructeurs wereldwijd. Onze missie is Systema Russian Martial Art  en Health te verspreiden zoals wordt onderwezen door onze instructeur en mentor Vladimir Vasiliev en het creëren van gezonde krachtige mensen die zichzelf en hun geliefde kunnen verdedigen als dit noodzakelijk is. 

 

Instructeurs Systema Amsterdam

Patrick van het Nederend

Patrick van het Nederend

Hoofd Instructeur en eigenaar

Officieel gecertificeerd als Systema Full Instructor door Vladimir Vasiliev.

Patrick heeft zijn intensieve Russian Martial Art & Health training opgedaan door veel tijd te besteden aan reizen naar locaties waar de beste trainingen worden gegeven. Meerdere malen per jaar traint hij bij zijn leraar en mentor Vladimir Vasiliev in Toronto. Hij heeft goede contacten en vriendschappen binnen de Systema gemeenschap en volgt geregeld seminars, privé trainingen en ‘besloten’ trainingen in klein groepsverband van de Senior Systema instructeurs vanuit de hele wereld.

Systema gerelateerde kennis en opleidingen oa. Combat Medical Trauma, Survival, Force on Force (vuurwapens), IBT (Politie en Justitie), Persoons beveiliging, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Fysiologie, Anatomie, Sportverzorging -en EHBO, Sportmassage, Stoelmassage, Massage Therapeut, Shiatsu, Pravilo, Stick massage Feldenkrais en M-test (Japans Acupunctuur gebaseerde Movement test)

Na vele jaren de meer traditionele vechtsporten - en kunsten en heel wat praktijk ervaring met agressie en geweld te hebben meegemaakt, met alle facetten die daar bij komen buiten het fysieke conflict om, is voor mij Systema de meest realistische en effectiefste vecht- en gezondheid systeem wat er op dit moment is. Het is zo veel meer dan alleen maar een martial art!

Systema maakt je een betere vechter, weerbaarder in de breedste zin van het woord, en vooral een beter mens.

Rafael Mönnich

Rafael Mönnich

Officieel gecertificeerd als Systema Full instructor door Vladimir Vasiliev.

Hij traint regelmatig tijdens seminars in binnen- en buitenland met oa. Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Kwan Lee, Adam & Brendon Zettler en Josafath Herrera. Waaronder ook training bij Systema HQ Toronto en Fight Club Toronto.

Is ook de Instructeur van Systema Amsterdam Kids - Little Warriors

under construction

Mo Benbouchta

Mo Benbouchta

Officieel gecertificeerd als Systema Full Instructor door Vladimir Vasiliev.

Hij traint regelmatig tijdens seminars in binnen- en buitenland met oa. Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Kwan Lee, Adam & Brendon Zettler en Josafath Herrera. Waaronder ook training bij Systema HQ Toronto en Fight Club Toronto.

In mijn kinderjaren ben ik begonnen als karateka. Op een latere leeftijd heb ik als recreant tevens kennis genomen van verschillende vechtsporten zoals Aikido, Thaiboxing en MMA. De meeste vechtervaring heb ik (helaas) opgedaan op de 'straat'. Dit zijn de beste lessen geweest, waarin ik heb geleerd hoe om te gaan met agressie en geweld.

Vanuit mijn beroepservaring en opleidingen heb ik vooral geleerd hoe bepalend 'communicatie' kan zijn in een bepaalde situatie of context. Non-verbale communicatie (lichaamshouding) speelt meestal een grote rol in het uitlokken of escaleren van een conflict. Door Systema ben ik mij beter bewust geworden van mijn eigen spanning (houding), en ben ik daardoor beter in staat een conflictsituatie te de-escaleren of te vermijden

Mijn begrip van een 'echte' vechter is iemand die een tegenstander kan uitschakelen, maar bewust voor de vreedzame weg kiest.

Tjeerd Dijkstra

Tjeerd Dijkstra

Officieel gecertificeerd als Systema Full Instructor door Vladimir Vasiliev.

Hij traint regelmatig tijdens seminars in binnen- en buitenland met oa. Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Kwan Lee, Adam & Brendon Zettler en Josafath Herrera.

Naast zijn Systema training en seminars heeft hij ook veel gerelateerde seminars o.a.. Rory Miller en Combat Medical Trauma.

Na jarenlange fanatieke Budo-training en lesgeven, merkte ik dat techniek en kennis mij niet slimmer maakte in een gevecht of benarde situatie. Op zoek naar ervaringstraining voor zelfverdediging en weerbaarheid, kwam ik via seminars en speciale trainingen in aanraking met Systema. Hier ging een wereld open van nieuwe fysieke en mentale mogelijkheden. Niet gebaseerd op te kopiëren technieken, maar werken vanuit principes. Principes die je zelf ervaart en ontwikkelt in oefeningen en scenario’s. De goede sfeer en het respect op basis van gelijkwaardigheid binnen Systema (wereldwijd) zorgt daarbij voor een geweldige leeromgeving. Systema Amsterdam is daarbij de unieke plek waar sfeer, kennis, vaardigheid en diversiteit samenkomen.

Systema heeft mij gegrepen omdat het zo veelomvattend is. Het maakt mij niet alleen een beter vechter, maar bovenal een beter mens


Instructeurs in Training Systema Amsterdam

Ikaro Palacios

Officieel gecertificeerd als Systema Instructor in training door Vladimir Vasiliev.

Hij traint regelmatig tijdens seminars in binnen- en buitenland met oa. Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Kwan Lee, Adam & Brendon Zettler, Martin Wheeler en Josafath Herrera. Waaronder ook training bij Systema HQ Toronto en Fight Club Toronto.

P.J. Braaksma

Officieel gecertificeerd als Systema Instructor in training door Vladimir Vasiliev.

Hij traint regelmatig tijdens seminars in binnen- en buitenland met oa. Vladimir Vasiliev en Martin Wheeler.

Joël Meyer

Officieel gecertificeerd als Systema Instructor in training door Vladimir Vasiliev.

Hij traint regelmatig tijdens seminars in binnen- en buitenland met oa. Vladimir Vasiliev en Martin Wheeler

Leander Duivenkamp

Officieel gecertificeerd als Systema Instructor in training door Vladimir Vasiliev.

Hij traint regelmatig tijdens seminars in binnen- en buitenland met o.a. Vladimir Vasiliev.

Tom Heerkens

Officieel gecertificeerd als Systema Instructor in training door Vladimir Vasiliev.

Hij traint regelmatig tijdens seminars in binnen- en buitenland met oa. Mikhail Ryabko, Vladimir Vasiliev, Kwan Lee en Martin Wheeler.

SYSTEMA NEDERLAND


Masters of Systema

Mikhail Ryabko (Moscow HQ)

Mikhail Ryabko (Moscow HQ)

Kolonel van de eenheid Speciale Operaties met het Russische leger, directeur en hoofdinstructeur van het hoofdkwartier van Systema in Moskou

Mikhail Ryabko werd opgeleid vanaf de leeftijd van vijf en betrokken bij strijdbare training vanaf zijn vijftiende. Hij werkte in militie op de afdeling RF-afdeling voor binnenlandse veiligheid en trainde de bewakers van de minister. Hij was een tactische bevelhebber van gijzelaars-reddingsteams, anti-terreur operaties en gewapende criminele neutralisatie. Mikhail woont in Moskou, bekleedt de rang van kolonel en was assistent van de RF-procureur-generaal. Hij is een veteraan van militaire acties en veteraan van de arbeid. Hij is in tal van militaire acties geweest en heeft vele medailles en onderscheidingen ontvangen van de regering en van de Russisch-orthodoxe kerk. Hij blijft veel studenten trainen als de Master Teacher of Systema.

Vladimir Vailiev (Toronto HQ)

Vladimir Vailiev (Toronto HQ)

Directeur en hoofdinstructeur van Systema Headquarters, Toronto

Vladimir Vasiliev, geboren in Rusland, kreeg intensieve combat training en grondige Systema-training van Mikhail Ryabko. Vladimir verhuisde naar Canada en richtte in 1993 de eerste school Russische vechtsport buiten Rusland op - Systema Headquarters. Sindsdien heeft hij meer dan 600 gekwalificeerde Russische Martial Art Systema-instructeurs en -scholen in meer dan 40 landen over de hele wereld persoonlijk getraind en gecertificeerd en heeft hij een prijswinnende educatieve filmverzameling geproduceerd. Vladimir heeft een aantal overheidsmedailles en onderscheidingen, waaronder de Russische 'Order of Duty and Honour' en de 'Order of Loyalty'. Hij biedt regelmatige training aan op zijn school in Toronto, op internationale seminars en kampen.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram