COMBAT SKILL - STRONG SPIRIT - HEALTHY BODY

Al onze instructeurs trainen intensief om hun kennis op peil te houden door het volgen van meerdere nationale- en internationale seminars, masterclasses en jaarlijks te trainen bij Systema Toronto HQ. 


Instructeurs Systema Amsterdam

Patrick van het Nederend

Patrick van het Nederend

Hoofd Instructeur en behandelaar

Heeft meer dan 30 jaar vechtsport- en kunst ervaring waaronder: Jiu-Jitsu, Kick Boksen, Kendo en Iwama Ryu Aikido daarnaast professie ruime praktijk ervaring met agressie en geweld en alles wat hier bij komt kijken. Zijn intensieve Systema training starte in 2013.

Systema gerelateerde kennis en opleidingen oa. Combat Medical Trauma, Survival, Force on Force (vuurwapens), IBT (Politie en Justitie), Persoons beveiliging, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Fysiologie, Anatomie, Sportverzorging -en EHBO, Sportmassage, Stoelmassage, Massage Therapeut, Shiatsu, Pravilo, Stick massage Feldenkrais en M-test (Japans Acupunctuur gebaseerde Movement test)

Na vele jaren de meer traditionele vechtsporten - en kunsten en heel wat praktijk ervaring met agressie en geweld te hebben meegemaakt, met alle facetten die daar bij komen buiten het fysieke conflict om, is voor mij Systema de meest realistische en effectiefste vecht- en gezondheid systeem wat er op dit moment is. Het is zo veel meer dan alleen maar een martial art!

Systema maakt je een betere vechter, weerbaarder in de breedste zin van het woord, en vooral een beter mens.

Mo Benbouchta

Mo Benbouchta

Instructeur

In mijn kinderjaren ben ik begonnen als karateka. Op een latere leeftijd heb ik als recreant tevens kennis genomen van verschillende vechtsporten zoals Aikido, Thaiboxing, BJJ en MMA. De meeste vechtervaring heb ik (helaas) opgedaan op de 'straat'. Dit zijn de beste lessen geweest, waarin ik heb geleerd hoe om te gaan met agressie en geweld.

Vanuit mijn beroepservaring en opleidingen heb ik vooral geleerd hoe bepalend 'communicatie' kan zijn in een bepaalde situatie of context. Non-verbale communicatie (lichaamshouding) speelt meestal een grote rol in het uitlokken of escaleren van een conflict. Door Systema ben ik mij beter bewust geworden van mijn eigen spanning (houding), en ben ik daardoor beter in staat een conflictsituatie te de-escaleren of te vermijden

Mijn begrip van een 'echte' vechter is iemand die een tegenstander kan uitschakelen, maar bewust voor de vreedzame weg kiest.

Tjeerd Dijkstra

Tjeerd Dijkstra

Instructeur

Naast zijn Systema training en seminars heeft hij ook veel gerelateerde seminars o.a.. Rory Miller en Combat Medical Trauma.

Na jarenlange fanatieke Budo-training en lesgeven, merkte ik dat techniek en kennis mij niet slimmer maakte in een gevecht of benarde situatie. Op zoek naar ervaringstraining voor zelfverdediging en weerbaarheid, kwam ik via seminars en speciale trainingen in aanraking met Systema. Hier ging een wereld open van nieuwe fysieke en mentale mogelijkheden. Niet gebaseerd op te kopiëren technieken, maar werken vanuit principes. Principes die je zelf ervaart en ontwikkelt in oefeningen en scenario’s. De goede sfeer en het respect op basis van gelijkwaardigheid binnen Systema (wereldwijd) zorgt daarbij voor een geweldige leeromgeving. Systema Amsterdam is daarbij de unieke plek waar sfeer, kennis, vaardigheid en diversiteit samenkomen.

Systema heeft mij gegrepen omdat het zo veelomvattend is. Het maakt mij niet alleen een beter vechter, maar bovenal een beter mens

Marco Prooyen

Marco Prooyen

Instructeur en behandelaar

Is op latere leeftijd in aanraking gekomen met kickboksen om mijn conditie te verbeteren. Daarna is hij gaan boksen, bootcampen, handloop trainingen en yoga. Na dit een paar jaar beoefend te hebben kreeg hij steeds meer het gevoel iets anders te willen en meer vrijheid zocht in de bewegingen en training. In zijn zoektocht naar de nieuwe uitdaging wist ik een ding zeker: het zou iets worden met meer nadruk op ademhaling.

Voor mij werd het Systema, want deze martial art is onder te verdeling in health en combat, want deze leer laat zien dat het een niet zonder het andere gaat.

Health en combat word door elkaar gemixt in de les. door de mix in de les ben ik me veel bewuster geworden van mijn ademhaling, houding en psyche. door dit bewuster te gaan voelen, ervaar ik mijzelf als een completer persoon.

Naast de opleiding Systema instructor heb ik een healingopleiding (Resonance Adam), Spiritueel bewustwording (Aravinda) en basic Romiromi Alignment opleiding gevolgd.


Instructeurs in Training Systema Amsterdam

Ikaro Palacios Instructeur in- training

P.J. Braaksma Instructeur in- training

Joël Meyer Instructeur in- training

Leander Duivenkamp Instructeur in- training

Tom Heerkens Instructeur in- training

Menno van de Koppel Instructeur- in training

SYSTEMA NEDERLAND


Masters of Systema

Mikhail Ryabko (Moscow HQ)

Mikhail Ryabko (Moscow HQ)

Kolonel van de eenheid Speciale Operaties met het Russische leger, directeur en hoofdinstructeur van het hoofdkwartier van Systema in Moskou

Mikhail Ryabko werd opgeleid vanaf de leeftijd van vijf en betrokken bij strijdbare training vanaf zijn vijftiende. Hij werkte in militie op de afdeling RF-afdeling voor binnenlandse veiligheid en trainde de bewakers van de minister. Hij was een tactische bevelhebber van gijzelaars-reddingsteams, anti-terreur operaties en gewapende criminele neutralisatie. Mikhail woont in Moskou, bekleedt de rang van kolonel en was assistent van de RF-procureur-generaal. Hij is een veteraan van militaire acties en veteraan van de arbeid. Hij is in tal van militaire acties geweest en heeft vele medailles en onderscheidingen ontvangen van de regering en van de Russisch-orthodoxe kerk. Hij blijft veel studenten trainen als de Master Teacher of Systema.

Vladimir Vailiev (Toronto HQ)

Vladimir Vailiev (Toronto HQ)

Directeur en hoofdinstructeur van Systema Headquarters, Toronto

Vladimir Vasiliev, geboren in Rusland, kreeg intensieve combat training en grondige Systema-training van Mikhail Ryabko. Vladimir verhuisde naar Canada en richtte in 1993 de eerste school Russische vechtsport buiten Rusland op - Systema Headquarters. Sindsdien heeft hij meer dan 600 gekwalificeerde Russische Martial Art Systema-instructeurs en -scholen in meer dan 40 landen over de hele wereld persoonlijk getraind en gecertificeerd en heeft hij een prijswinnende educatieve filmverzameling geproduceerd. Vladimir heeft een aantal overheidsmedailles en onderscheidingen, waaronder de Russische 'Order of Duty and Honour' en de 'Order of Loyalty'. Hij biedt regelmatige training aan op zijn school in Toronto, op internationale seminars en kampen.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram