COMBAT SKILL - STRONG SPIRIT - HEALTHY BODY

De Diepte van Systema training

 

Het is ontstaan in het oude Rusland en is een unieke, diverse en complete manier van zelfverdedigingstraining en de manier van leven die iemand tot een krijger maakt. Een echte Warrior is bekwaam in het verdedigen van zichzelf en anderen, gezond en krachtig, in staat om de strijd in eigen hart te leiden - en trots, agressie en angst om te zetten in nederigheid, moed en kracht.

Systema, het Russische woord voor "het systeem", voor zijn volledige en gezonde benadering van een mens, deze stijl van zelfverdediging en training van de gezondheid verbetert elk deel van het lichaam en geest.

Ons doel is NIET-DESTRUCTIEF. Veel vechtsporten beweren dat, maar Systema is de enige martiale kunst die we vandaag kennen en die dat doel zowel fysiek als psychologisch vervult.

Laten we kort naar het fysieke aspect kijken. In Systema zijn er geen stoten, schoppen, blokken of worpen die de gewrichten vernietigen. Wanneer Systema-studenten biomechanisch oefenen, is het lichaam altijd zo geplaatst dat de gewrichten en spieren nooit verwrongen of overbelast raken, maar altijd in hun natuurlijke positie. Dramatische hoge schoppen, spins, splits en sprongen bekend van de filmschermen werken niet in echte gevechten en veroorzaken in feite onomkeerbare schade aan het gehele spier-skelet-systeem. Alle Systema-bewegingen worden gedaan door elk gewricht in zijn natuurlijke positie te houden en in balans te houden met de rest van het lichaam. Eenvoudig, subtiel en daarom krachtig.

Een ander fundamenteel aspect van Systema is ADEMWERK. Waarom is het essentieel? Hoe goed iemand ook vecht in een sportschool, wanneer een echte confrontatie plaatsvindt, laat angst de meeste mensen een moment stilstaan, fysiek en mentaal bevriezen. Dat moment is meestal wanneer de aanvaller de controle overneemt. Het enige zekere ding dat voorkomt dat angst ons domineert, is ademhalen.

Systema-studenten oefenen gespecialiseerde ademhalingsoefeningen en leren continu en ononderbroken adem te blijven, ongeacht wat ze doen. Deze continue en verstelbare ademhaling zorgt ervoor dat je blijft bewegen, denken en dus overleven. Bovendien helpt het om zichzelf te herstellen van de effecten van stress of letsel na de stressvolle episode. Ademwerk wordt gedaan in elke Systema-klas. Deze gespecialiseerde oefeningen combineren verschillende ademhalingspatronen met spierwerk en produceren uitstekende effecten. Ons ademhalingssysteem is direct verbonden met de bloedsomloop, terwijl elk bloedvat op zijn beurt nauw verbonden is met zenuwuiteinden. Zo heeft ademwerk een kalmerend, stabiliserend en genezend effect op het gehele zenuwstelsel. In Systema-klassen worden mensen van elke leeftijd kalme, stabiele en sterke individuen. Als er iets onverwachts gebeurt, raken ze niet in paniek of worden ze boos of raken ze getraumatiseerd door stress. Als ze moeten handelen, zijn ze in staat om snel, kalm en beslissend te handelen, geen onnodige schade aan zichzelf of anderen in de buurt.

In Systema zijn er geen vaste standen of houdingen, omdat een opzettelijke houding een uitdrukking van angst is. Een houding maakt het lichaam voorbereid op slechts één richting van aanval, het kan schadelijk zijn in het geval van meerdere aanvallers of het onverwacht trekken van een wapen. Houding is een vaste houding en het maakt het lichaam star en gespannen en vertraagt daarom de effectieve reactie. Wat Systema-studenten in plaats daarvan leren is NATUURLIJKE EN SPONTANE bewegingen. Niets is vooraf gerepeteerd in onze lessen, net als in een echte confrontatie - geen aanval is vooraf geregeld. Studenten beheersen de echte bewegingsvrijheid, ze zijn comfortabel op de grond en staan, knielen, rollen, rennen, slaan en vermijden van stoten in beweging, treken van een wapen terwijl ze vallen, werken met een beperking van het gebruik van slechts één arm of één been en veel meer. Ze zijn klaar voor onvoorspelbare aanvallen, passen direct divergent denken en moeiteloze bewegingen toe om de dreiging onder controle te houden.

Een ander fundamenteel doel van training in Systema is om SPANNING TE VERMIJDEN, spanning in de spieren, in interne organen en psychologische spanning te voorkomen. Elke oefening of beweging die in de klas wordt beoefend, wordt gedaan met goed ademwerk, op de juiste snelheid en in een natuurlijke houding. Er is geen druk voor iemand om zich te bewijzen dat hij of zij de beste is en dus geen interne spanning. Spanning vernietigt effectieve zelfverdedigingsbewegingen en vernietigt de gezondheid van de persoon fysiek en emotioneel volledig. We negeren meestal de controle over de spanning in ons leven, terwijl dit in Systema een centraal punt is. De resultaten zijn verbluffend - aan het eind van de les voelen de studenten zich energieker, niet opgewonden, maar vol energie op een kalme, vredige en gelukkige manier.

Er zijn unieke manieren om Systema te trainen, zoals MASSAGE, ontspanningstechnieken, zachte viscerale druk. Onder nauwkeurige begeleiding en supervisie van de instructeurs leren studenten hoe ze dat kunnen toepassen op hun partners en op zichzelf. Dit is de meest waardevolle vaardigheid om gedurende een heel leven te verwerven - het laat een persoon toe om effecten van stress, ziekte, verwondingen in zichzelf en in anderen te helen, het verdubbelt en verdrievoudigt het potentieel voor elke atletische activiteit, werk en emotionele stabiliteit.

Nauw gerelateerd aan het verminderen van spanning, is nog een ander essentieel aspect van Systema - NIET-AGRESSIEF. De meeste disciplines praten over het beheersen van agressie, Systema gaat dieper - het levert eenvoudig goedaardige personen op. Laten we dit ernstige probleem onderzoeken. Wat veroorzaakt agressie? Het antwoord is - angst. Agressie is onze manier om de angsten binnenin te ontkennen, compenseren, verbergen en maskeren. Onnodig te zeggen dat agressie het lichaam en de psyche van een persoon vernietigt en ook kan leiden tot overmatige schade aan de tegenstander in een confrontatie. Systema gaat over de kern - het helpt de studenten te begrijpen wanneer, waarom en hoe angst inzakt en zij er direct mee werken. Systema-studenten zijn niet bang om geraakt te worden omdat ze weten hoe ze stoten uit het lichaam kunnen verwijderen. Ze zijn niet bang om te vallen omdat ze zo comfortabel zijn met rollen en takedowns. Ze zijn niet bang om een fout te maken, omdat ze ervan weten te leren. Er is geen faalangst omdat er geen concurrentiedruk is.

Systema-training is een van de beste manieren om ANALYTISCHE VAARDIGHEDEN te ontwikkelen. Door zowel spel als serieus werk in de klas, analyseert elk student altijd de bewegingen van zijn partners en van zichzelf. Omdat er geen pasklare bewegingen zijn om te onthouden, evalueert een student voortdurend zijn eigen sterke en zwakke punten. Hij of zij wordt geconfronteerd met zijn grootste troef en uitdaging - hijzelf of zijzelf. Dit is ongetwijfeld een van de meest waardevolle vaardigheden in het leven. Het biedt mensen echt vertrouwen. We moeten heel voorzichtig zijn als we het vertrouwen in onze studenten benadrukken. Het is zo vaak gebaseerd op lof, rangen en een gevoel beter te zijn dan anderen. Een dergelijk vertrouwen zou nep en kwetsbaar zijn. Alleen kracht van binnen-uit geeft echt vertrouwen, gebaseerd op nederigheid en op het goede pad.

Gebaseerd op beproefde vaardigheden van oude en moderne krijgers, is alles PRAKTISCH in Systema. Er zijn geen uniformen omdat we niet rondlopen in uniformen op straat. Er zijn geen patronen opgeslagen omdat het gewoon niet helpt bij echte confrontaties. Natuurlijke en spontane bewegingen houden deze vechtkunst levend en nooit saai. Elke klas bevat nieuwe bewegingen en elementen. Dit houdt altijd de uitdaging en de interesse in stand.

Psychische voordelen van Systema zijn groot. Er zijn geen banden of rangen in Systema omdat deze ongezonde concurrentie en trots voortbrengen. We willen duidelijk niet dat onze studenten zich concentreren op dingen die oppervlakkig, ijdel en destructief zijn. De NIET-COMPETITIEVE omgeving ontwikkelt vriendschappen, hulpvaardigheid en verschuift de focus van training naar het bouwen van persoonlijke kwaliteiten, naar het bereiken van prestaties die niet noodzakelijkerwijs worden weergegeven, maar intern zijn - zoals het overwinnen van ongeduld, luiheid, jaloezie, egoïsme. Heersen over de ongewenste eigenschappen bouwt de kwaliteiten op die permanent en reëel zijn.

Systema biedt gespecialiseerde VERSTERKENDE- OEFENINGEN die verschillende bewegingssnelheden combineren met ademwerk. Deze oefeningen zijn ontworpen om het lichaam op de juiste manier in lijn te brengen en een enorm uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Bovendien dienen deze training om studenten te leren negatieve emoties te detecteren en te verwijderen. Ze leren op een eenvoudige en betrouwbare manier omgaan met angst, irritatie of zelfmedelijden.

In 2007 ontvingen Systema Founders Mikhail Ryabko en Vladimir Vasiliev een persoonlijke uitnodiging om de Russische krijgskunst op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in Manhattan te demonstreren en te verklaren. Deze presentatie was een groot succes en Systema zou "de meest humane krijgskunst van de moderne tijd" zijn.

Systema is van origine gestructureerd om individuen te bouwen die tot hun oude dag gezond, actief en bekwaam zijn in zelfverdediging. Systema-training zorgt voor heel speciale mensen. Vanwege de enorme reserve aan gezondheid, is het een garantie dat mensen die Systema serieus hebben beoefend geen last zullen zijn voor de maatschappij als ze oud worden. Ze zullen in staat zijn om op een kalme en professionele manier te reageren op stress en gevaar, ze zullen weten hoe ze zichzelf kunnen herstellen van verwonding of ziekte, ze zullen sterke gezinnen hebben, en een positieve kracht in hun gemeenschap zijn. Dit is het uiteindelijke doel van elk degelijk onderwijsprogramma. In onze tijden van opgelegde realiteit en hippe trends, meer dan ooit, hebben we een studie nodig dat niet-gecommercialiseerd is, maar echt en compleet, natuurlijk en levend - Systema.

 

BOEK EEN PROEFLES
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram